سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

اساسنامه شرکت چیست؟

اساسنامه شرکت چیست؟

اساسنامه شرکت چیست؟

اساسنامه جزو مهمترین و اصلی ترین ارکان شرکت های سهامی به حساب می آید. تمامی شرکت های سهامی عام و یا سهامی خاص باید اساسنامه داشته باشند. در اساسنامه شرکت روابط شرکاء شرکت با یکدیگر و حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره تعیین می شود. همچنین در آن تکلیف سود و زیان شرکت و مدت انحلال آن معین خواهد شد. اساسنامه باید تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام باشد.

به طور کلی اساسنامه، سندی است که به آن شرکت اعتبار می بخشد و در آن خط مشی، سرمایه شرکت، هدف و نحوه فعالیت و وظایف هر کدام از اشخاص شرکت و هیئت مدیره معین می شوند.

تعریف اساسنامه

هویت افراد و اشخاص حقیقی با شناسنامه و اطلاعات شناسنامه آنها مشخص و شناسایی می شود. با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد، اساسنامه نیز سندی است که بوسیله آن می توان اشخاص حقوقی و شرکت ها را شناسایی و اهراز هویت کرد.

اساسنامه جزو مهمترین و اصلی ترین ارکان شرکت های سهامی به حساب می آید. تمامی شرکت های سهامی عام و یا سهامی خاص باید اساسنامه داشته باشند. در اساسنامه روابط شرکاء شرکت با یکدیگر و حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره تعیین می شود. همچنین در آن تکلیف سود و زیان شرکت و مدت انحلال آن معین خواهد شد. اساسنامه باید تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام باشد.

تعاریف مختلفی که از اساسنامه گفته شده است:

  • مجموعه قوانینی که برای اداره یک انجمن، مجلس یا سازمان سیاسی و اجتماعی تنظیم شده است.
  • مجموعه شرایطی که برای تشکیل شرکت یا انجمن تنظیم می شود.
  • قوانین و مقرراتی که برای طرز کار یک جمعیت، مقرر و معین می شود. مانند قانون اساسی و اساسنامه شرکت های تجاری و انجمن ها

مواردی که در اساسنامه تعیین و تکلیف می شود:

  1. روابط شرکاء یا یکدیگر، محدوده اختیارات مجمع عمومی شرکت، محدوده اختیارات هیئت مدیره، مشخص کردن سود و زیان شرکت، نحوه تقسیم سود و زیان شرکت، نحوه انتخاب و تعداد مدیران و تداوم انحلال مدیران.
  2. همانطور که ذکر شد، اساسنامه سندی است که به شرکت تاسیس شده اعتبار می دهد. در اساسنامه خط مشی شرکت، میزان سرمایه شرکت، هدف تاسیس شرکت، نحوه فعالیت تجاری، وظایف هر یک از اعضا شرکت. همچنین در اساسنامه تعداد مدیران و نحوه انتخاب و مدت ماموریت آنها نیز مشخص می شود.
  3. تمامی مواد اساسنامه برای اعضای شرکت تجاری لازم الاجرا می باشد. شرکت های تجاری دارای شخصیت جداگانه ای از شرکاء می باشد. شرکت های تجاری دارای شخصیت جداگانه از شرکاء می باشند. در شرکت ها، رئیسان دارای حقوق کامل می باشند که در روابط آن با شرکا و یا اشخاص ثالث و طلبکاران شرکت و طلبکاران شخصی شرکا تاثیر دارد.

نحوه نوشتن اساسنامه شرکت

برای اینکه بتوانیم اساسنامه را بنویسیم، ابتدا باید بدانیم که اساسنامه از چه بخش هایی تشکیل شده است. همچنین باید نحوه ثبت اطلاعات را نیز بدانید. و باید بدانید که در هر بخش باید چه اطلاعاتی ذکر شود. بخش های مختلف اساسنامه به شرح زیر می باشد:

بند اساسنامه شرکت

بند اساسنامه چیست؟ در زمان تنظیم اساسنامه، معمولا ذکر می شود که اساسنامه دارای چند بند، چند ماده و چند تبصره می باشد. در تعریف بند در اساسنامه، باید اظهار شود که یک پاراگراف از اساسنامه شرکت شامل توضیح مواد اساسنامه، تبصره ها و … می باشد.

ساختار اساسنامه شرکت

ساختار اساسنامه چیست؟ در گذشته، اساسنامه ها در دفترچه هایی با فرمت خاص وجود داشت. این دفترچه ها از طریق اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری قابل اخذ بود. موسسات باید این دفترچه ها را به صورت دستی، پر و آنها را امضاء می کردند.

اساسنامه و سایر مدارک شرکت مانند صورتجلسات شرکت، اظهارنامه یا تقاضانامه و شرکت نامه باید در دو نسخه به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری تسلیم می شد.

اما امروزه با توجه به مکانیزه شدن امور ثبت شرکت ها و پیشرفت تکنولوژی، هنگام پذیرش تاسیس شرکت در سایت sherkat.ssaa.ir ، اطلاعات لازم را وارد کنید. بعد از ثبت اطلاعات در سامانه، اساسنامه مربوطه، به صورت پیش فرض ارائه می شود. متقاضیان باید با توجه به نوع شرکت و تصمیمات خود، اطلاعات لازمه را در آن درج کنند. همچنین می توانند برخی از مواد اساسنامه شرکت را که قانون تجارت، تغییر در آنها را بلامانع می داند، به تصمیم موسسین شرکت، تغییر دهند.

موضوع شرکت در اساسنامه

موضوع فعالیت هر شرکت، در بند دوم اساسنامه آن شرکت قید می شود. موضوع اساسنامه، نشان دهنده اهداف و هویتی است که آن شرکت برای آن منظور ساخته شده است. اشخاص حقوقی فقط درباره موضوعاتی می توانند عمل کنند که در موضوع شرکت تصریح شده باشد. به همین خاطر شرکت ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می کنند. در این صورت آنها می توانند کلیه اموری که لازم دارند را انجام دهند.

اساسنامه باید چند صفحه باشد؟

این سوال، جزو سوالات رایج و متداولی است که افراد می پرسند. باید بدانید که تعداد صفحات اساسنامه چندان مهم نیست. چیزی که در اساسنامه مهم است این است که موارد لازم در اساسنامه وجود داشته باشد. باید اطلاعات، به درستی در آن ذکر شود و گویا باشند.

موارد اساسنامه باید به گونه ای باشد که اعضاء داخل شرکت، فرآیند پیش رو و برنامه کسب و کار آینده خود را بدانند. همچنین افراد خارج از شرکت باید بتوانند با مطالعه اساسنامه در جریان امور و فعالیت های شرکت قرار گیرند و کاملاً مجاب شوند.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
بدون دیدگاه

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت