سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

امضای الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟

امضای الکترونیک چیست؟

امضای الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟

از آنجایی که در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی و همگام شدن با تغییرات دنیای معاصر بخش قابل توجهی از فعالیت های ما اعم از آموزشی، اداری، تجاری و … به سمت اینترنتی شدن پیش می روند، استفاده از امضای الکترونیک هم در این روزها بسیار رایج است. به عبارت دیگر، امضای الکترونیک همان نسخه امضای دستی در فضای مجازی محسوب می شود، که کارکردهای بیشتر و امنیت بالاتری دارد.

بعد از اخذ گواهینامه الکترونیکی، صاحب امضای الکترونیک می تواند ادعا کند که امضا با همان شکل متعلق به خودش است. در این صورت طرف دیگر قرارداد اطمینان حاصل کند که هویت فرد امضا کننده درست است و با خیال راحت قرارداد را ببندد.

امضای الکترونیک را می توان به این شکل تعریف کرد که : هر نوع علامت که به شکل منظم یا منطقی، به داده پیام متصل شده باشد و امضا کننده برای احراز هویت خود از آن استفاده کند.

امضای الکترونیک از نظر قانونی به رسمیت شناخته می شود. امضای الکترونیک هم مانند امضای دستی، سند هویت شخص محسوب می شود و جایگاهی مانند کارت ملی و شناسنامه دارد. این امضاء ضامن صحت هویت فرد در قراردادی است که آن را امضاء می کند.

انواع امضای الکترونیک کدامند؟

گذرواژه ها: در این روش از یک پسورد یا گذر واژه منحصر بفرد استفاده می شود.

امضای بیت مپ: برای به دست آوردن امضای بیت مپ، امضای دست نویسی که فرد روی کاغذ امضاء می کنند را اسکن کرده و به هر داده پیامی ضمیمه می شود.

قلم نوری: کاربر با استفاده از فناوری قلم نوری روی صفحه دیجیتالی مخصوص امضاء می کند. ایراد این روش این است که در نهایت سادگی، امنیت بالایی ندارد و امکان جعل آن زیاد است.

امضای بیومتریک: همانطور که از اسم آن پیداست، این نوع امضا از ویژگی های بیولوژیکی فرد مانند اثر انگشت بدست می آید. مشکل اساسی این نوع امضا آن است که با وجود اینکه برای هر فرد منحصر بفرد بوده، با افزایش سن، بیماری و …. قابل تغییر خواهد بود.

امضای دیجیتال: امضای دیجیتال پرکاربردترین و پیشرفته ترین انواع امضای الکترونیک است که با امنیت بسیار بالایی که دارد، جایگزین بقیه روش های موجود شده و اکثر قانون گذاران مخصوصا قانون گذاران تجارت الکترونیک از این شیوه برای امضای سندها و قراردادهای خود استفاده می کنند.

برای گرفتن امضای دیجیتال باید گواهی امضای الکترونیکی اخذ شده باشد، چنین گواهی نشان می دهد که این امضا با طراحی منحصر بفرد متعلق به صاحب حساب است. با درج این امضاء زیر قرارداد و همچنین با دیدن گواهی امضای الکترونیکی، طرف مقابل قرارداد از این قضیه اطمینان صددرصدی حاصل می کند که با شخصی با هویت معتبر و درست ارتباط برقرار کرده و این امضاء متعلق به اوست.

با نرم افزار مدیریت قراردادها می توانید از اینکه اسناد خود محرمانه باقی بمانند، مطمئن باشید. علاوه بر استفاده از امضای الکترونیک، شما به عنوان مدیر می توانید سطح محرمانگی برای قراردادها، اسناد شرکت خود تعیین کنید. در این صورت باید برای مشاهده سند یا قرارداد مورد نظر باید دسترسی به افراد سازمان داده شود.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
بدون دیدگاه

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت