سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

مناقصه چیست؟ + انواع مناقصه

طبقه بندی مناقصات

مناقصه چیست؟ + انواع مناقصه

مناقصه در واقع روشی رقابتی برای تامین و خرید کالا یا خدمات است بدین صورت که هرگاه خریدار، نیازمند خرید کالا و یا دریافت خدماتی باشد می تواند با رعایت اصول و مقرراتی از این روش استفاده و خدمات یا کالای مورد نیاز خود را با کمترین قیمت ممکن تامین نماید. مناقصه یکی از روش های توسعه کسب و کار محسوب می شود از این رو فرایندی مهم و حیاتی برای شرکت ها بشمار می رود که در آن به دنبال تامین کنندگان، پیمانکاران و ارائه کالا و خدمات اند تا بتوانند به بهترین نحو ممکن از امکانات بازار استفاده کنند؛ از این رو برگزاری مناقصه می تواند تاثیر مثبتی در بهبود روابط تجاری داشته باشد. برای مطالعه بیشتر در این مورد می توانید مقاله “تاثیر برگزاری مناقصات در بهبود روابط تجاری و افزایش اعتماد” را نیز مطالعه کنید.

قبل از توضیح بیشتر در این باره لازم است که به تعریف برخی مفاهیم مرتبط با مناقصه بپردازیم:

مناقصه گزار:

ارگان یا دستگاه برگزار کننده مناقصه

مناقصه گر:

شخص حقیقی یا حقوقی که اسناد مناقصه را دریافت و در مناقصه شرکت می نماید.

قانون برگزاری مناقصه:

قانون تصویب شده برای تعیین روش و مراحل برگزاری مناقصات

فراخوان مناقصه:

فراخوانی که توسط مناقصه گزار بین دو تا سه نوبت حداقل در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار کشوری یا استانی و یا شبکه های اطلاع رسانی منتشر می گردد.

مفاد فراخوان مناقصه:

  • نام و نشانی مناقصه‌گزار
  • نوع، کمیت و کیفیت کالا یا خدمات
  • نوع و مبلغ تضمین شرکت در مناقصه
  • محل، زمان و مهلت دریافت اسناد، تحویل و گشایش پیشنهادها
  • مبلغ برآورد شده معامله و مبانی آن (در صورتی که تعیین آن میسر یا به مصلحت باشد) . در مواردی که فهرست بهای پایه وجود دارد، برآورد طبق فهرست یاد شده تهیه می‌شود.

اسناد مناقصه:

  • دعوتنامه ارائه پیشنهاد
  • دستورالعمل شرکت در مناقصه همراه با کاربرگهای ضمانت نامۀ شرکت در مناقصه، و ضمانتنامۀ انجام تعهدات
  • برگ پیشنهاد مناقصه
  • موافقتنامه و شرایط پیمان، شامل شرایط عمومی و خصوصی
  • نقشه ها و مشخصات فنی
  • جدول ها (درصورت وجود)، از جمله جدول پرداختها، جدول زمانی کارها، جدول تضمینها یا شاخصهای عملکردی، جدول داده ها و فهرست مقادیر و قیمتها
  • فرمها، گواهی نامه  ها، تاییدیه ها و مدارک دیگر (در صورت وجود)
  • الحاقیه های صادره ی بعدی از سوی مناقصه گزار، در طول برگزاری مناقصه

برگ پیشنهاد مناقصه:

برگه پیشنهاد قیمت مناقصه گر که همراه با مستندات مناقصه به مناقصه گزار تحویل داده خواهد شد.

بدین ترتیب در این روش پس از فراخوان مناقصه و حضور مناقصه گران در زمان و مکان تعیین شده طبق قانون برگزاری مناقصات، مناقصه گری که کمترین قیمت را در برگ پیشنهاد مناقصه، از بین پیشنهاد دهندگان ارائه کرده باشد توسط مناقصه گزار انتخاب و به عنوان برنده تعیین خواهد شد.

انواع مناقصه از نظر روش دعوت مناقصه گران به شرح زیر است:

مناقصه عمومی:

مناقصه ای که در آن فراخوان مناقصه، از طریق آگهی عمومی به اطلاع مناقصه گران می رسد.

مناقصه محدود:

مناقصه ای که در آن به تشخیص و مسئولیت بالاترین مقام دستگاه مناقصه گزار، محدودیت برگزاری مناقصه عمومی با ذکر ادله تایید شود.

فراخوان مناقصه از طریق ارسال دعوتنامه برای مناقصه گران صلاحیت دار به اطلاع مناقصه گران می رسد.

هم چنین مناقصات بر مبنای قانون برگزاری مناقصات، از نظر مراحل‌ بررسی بسته به تشخیص نیاز به ارزیابی فنی یا خیر، به دو دسته ی “مناقصات یک مرحله ای” و “مناقصات دو مرحله ای” تقسیم خواهند شد که در مطلب “تعریف مناقصات یک مرحله ای و دو مرحله ای” می توانید آن را مطالعه نمایید.

نرم افزار معاملات درگاه، راهکاری یکپارچه جهت خرید و فروش کالا و خدمات  مختص سازمان های بزرگ می باشد. با این سامانه امکان برگزاری انواع فرایندهای معاملاتی وجود دارد. ارزیابی تامین کنندگان و مدیریت پیمانکاران نیز از دیگر ویژگی های نرم افزار مدیریت معاملات درگاه می باشد . پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر صفحه ی “نرم افزار مناقصات درگاه” را مشاهده بفرمایید تا با کلیه امکانات آن آشنا شوید.

۴/۵ - (۵ امتیاز)
۲ دیدگاه
  • هادی
    پاسخ
    ارسال شده در۱۱:۱۱ ب٫ظ,۱۱ اسفند ۱۴۰۲

    با سلام.
    اگه مناقصه به مرحله دوم برود و اعلام مرحله دوم و تاریخ بکند ولی در روز مناقصه مناقصه را باطل کند مناقصه گر میتونه شاکی بشه و طلب خسارت بکند

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت