سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

عقد تبعی چیست و کجا استفاده می شود؟

عقد تبعی

عقد تبعی چیست و کجا استفاده می شود؟

عقد تبعی عقدی است که موضوع آن تعهدی باشد که از قبل روی آن توافق شده است. این نوع عقد تابع تعهدی اولیه است که به آن تعهد پایه می گویند. اگر انعقاد قراردادی مستقل نباشد، به آن عقد تبعی می گویند.در نتیجه عقود تبعی ماهیت مستقلی ندارند، یعنی بدون وجود عقد مبنا، تشکیل نمی شوند.
در قانون مدنی عقود تبعی مطرح شده است، اما بدون وجود عقد اولیه انعقاد نمی شوند. بعضی عقود تبعی موجب از بین رفتن تعهد اولیه و ایجاد تعهد جدید می شود. اما بعضی از عقود تبعی قرارداد اولیه را منحل نمی کنند و راهی جهت دستیابی به تعهد ایجاد می کنند.

مثالی از عقد تبعی

تصور کنید فردی به فرد دیگری بدهکار است. مقروض برای اطمینان دادن به طلبکار خود بابت پرداخت دین، مالی را نزد او به عنوان رهن قرار می دهد. در عقد رهنی که نوشته می شود، بدهکار و طلبکار در مورد زمان وصول مطالبات و پرداخت بدهی با یکدیگر توافق می کنند. چنین عقدی که به تبعیت از دین بدهکار و برای اطمینان خاطر طلبکار به وجود می آید را عقد رهن می گویند که نوعی عقد تبعی است.
در صورتی که بدهکار زودتر از تاریخ سررسید پرداخت بدهی، قرض خود را پرداخت کند، عقد تبعی از بین خواهد رفت و طلبکار نسبت به مالی که به عنوان رهن نزد او قرار داده شده، حقی ندارد.
بنابراین عقد تبعی نوعی عقد است که به صورت مستقل نوشته نمی شود و ایجاد آن به عقد اولیه وابسته است و با زایل شدن عقد اولیه، این نوع عقد نیز منحل می شود.

عقد تبعی چیست؟

به عقودی که براساس و برمبنای دین، تعهد و عقد دیگری شکل می گیرد، عقود تبعی می گویند. این نوع عقود ماهیت مستقلی ندارند. عقود تبعی دو نوع دارند.

بعضی عقود تبعی سبب از بین رفتن دین نمی شوند و تضمینی جهت دستیابی به دین هستند.

بعضی از عقود تبعی سبب سقوط تعهد می شوند، ولی دین جدیدی بوجود می آورند. حواله و تبدیل تعهد جز این عقود هستند.

تفاوت عقود تبعی با یکدیگر چیست؟

عقود تبعی که موجب اسقاط دین می شود
شخص ضامن پرداخت دین را برعهده می گیرد، ضامن پرداخت دیون در مقابل طلبکار را بر عهده می گیرد و پس از انعقاد قرارداد پرداخت دین از عهده مدیون اصلی ساقط خواهد شد. تبدیل تعهد نوعی عقد تبعی است که سبب اسقاط دین می شود.
عقود تبعی که موجب اسقاط دین نمی شوند
دسته ای دیگر از عقود تبعی هستند که صرفا کارآیی وثیقه را دارند و تضمین دریافت دین اصلی محسوب می شوند. عقد رهن و کفالت عقودی هستند که سبب اسقاط دین نمی شوند، اما تضمینی برای پرداخت هستند.

عقد عینی تبعی چیست؟

نوعی حق تبعی داریم که به آن حق دینی وابسته می گویند. این نوع عقد زمانی امضاء می شود که یک حق دینی وجود داشته باشد و به تبعیت از آن عقد تبعی عینی شکل بگیرد.
فرض کنید شما به شخصی ۵۰ میلیون تومان بدهکارید، می توانید موتور یا ماشین خود را بابت بدهی در اختیار این شخص قرار دهید. در این حالت طلبکار شما تا زمانی که پرداخت بدهی تان به اتمام نرسیده، حق استفاده از موتور یا ماشین شما را ندارد. اگر در مهلت مشخص شده، بدهی خود را پرداخت کنید می توانید اموال خود را از طلبکار پس بگیرید، اما در صورت عدم پرداخت بدهی در مهلت تعیین شده طلبکار نسبت به مال شما حق عینی تبعی دارد و می تواند با فروش آن، طلب خود را وصول کند.
نوع دیگر عقد تبعی عینی دریافت وام از بانک است. شما برای دریافت وام باید سند خانه خود را به عنوان رهن و وثیقه در اختیار بانک قرار دهید. در این وضعیت بانک نسبت به خانه تحت وثیقه حق عینی تبعی دارد. مانند مثال بالا، اگر اقساط وام خود را پرداخت کنید، می توانید سند خانه خود را پس بگیرید، در غیر اینصورت بانک از محل فروش خانه طلب خود را وصول می کند.

با نرم افزار مدیریت خرید و تدارکات اندیشه پرداز می توانید تمامی اسناد را با توجه به نوع و فرمت خود ثبت کنید و با قابلیت جستجو با چند کلیک آنها را پیدا کنید. صورت وضعیت ها را کنترل کنید. استعلام قیمت بگیرید. درخواست های خرید کالا و خدمات را تجمیع و دریافت کنید. اطلاعات مناقصه، سایت ویزیت، زمان بازگشایی پاکات و غیره را ثبت کنید. پیش پرداخت ها، تحویل ها و صورت حساب های خریدهای جزئی و عمده را مدیریت کنید.
برای دریافت دموی رایگان حضوری و آنلاین نرم افزار خرید و تدارکات اندیشه پرداز کافیست فرم درخواست دمو را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت برای هماهنگی جلسه دمو با شما تماس بگیرند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
بدون دیدگاه

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت