سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

استرداد دادخواست به چه معناست؟

تعریف استرداد دادخواست

استرداد دادخواست به چه معناست؟

براساس قانون کسی که دعوای قضایی را علیه یک خوانده در مرجع قضایی مطرح می کند، این حق را هم خواهد داشت که دعوا را پس بگیرد یا به اصطلاح آن را مسترد کند. استرداد دادخواست از سوی خواهان ممکن است به دو دلیل صورت بگیرد یا خواهان از اقامه دعوا منصرف شود یا با توجه به شواهد و قرائن موجود، امکان حکم گرفتن از دادگاه منتفی باشد. در این صورت خواهان سعی می کند با استرداد دادخواست، مجدد دعوا را در زمان و شرایط مناسبتری اقامه کند. در این مقاله به تعریف استرداد دادخواست و تفاوت آن با استرداد دعوا می پردازیم.

در نتیجه استرداد دادخواست و پذیرش آن، دادخواست یا پیوست های آن به خواهان پس داده نمی شود، بلکه تقدیم آن کان لم یکن تلقی می شود. استرداد دادخواست یکی از راه های زوال یا خاتمه پروسه دادرسی است. در صورت استرداد دادخواست، دادگاه از رسیدگی و صدور حکم معاف می شود، بعد از استرداد دادخواست که بر اثر عمل و اراده یکی از طرفین دعوا یا هر دوی آنها انجام می شود، نیاز به ادامه دخالت قاضی و صدور حکم برای حل اختلاف خود بخود از بین خواهد رفت.

ماده ۷۰۷ قانون آیین دادرسی مدنی می گوید که خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی، دادخواست خود را از شعبه مسترد کند، در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست را صادر میکند و خواهان می تواند پس از تقدیم دادخواست آن را پس بگیرد و نتیجه آن هم صدور قرار ابطال دادخواست از سوی دادگاه است.

تعریف استرداد دادخواست و تفاوت آن با استرداد دعوا

گاهی افراد مفهوم استرداد دعوا و استرداد درخواست را با هم یکی در نظر می گیرند، اما این دو مفهوم از نظر قانونی با هم متفاوتند. منظور از استرداد دعوا چشم پوشی از قسمت یا تمام خواسته ای است که خواهان در دعوا مطرح کرده است. تفاوت استرداد دعوا و دادخواست در این است که در استرداد دادخواست، خواهان باید تا قبل از جلسه اول دادرسی استرداد را مطرح کند و به جریان بیاندازد. ولی استرداد دعوا حین دادرسی انجام می گیرد و قرار رد دعوا پیش یا پس از اتمام مذاکرات و قبل از صدور حکم، انجام پذیر است.

ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی مدنی در مورد استرداد دعوا و دادخواست به شرح زیر توضیح می دهد
خواهان می تواند تا نخستین جلسه دادرسی، دادخواست خود را مسترد کند. در این صورت، دادگاه قرار ابطال دادخواست را صادر می کند.
خواهان می تواند تا زمانی که دادرسی تمام نشده است، دعوای خود را استرداد کند. در این صورت قرار رد دعوا را صادر می کند.

انواع استرداد دادخواست

استرداد دادخواست تجدید نظر

در ماده ۶۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی، استرداد دادخواست در محاکم تجدید نظر پیش بینی نشده است.

استرداد دادخواست فرجامی

طبق ماده ۴۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی، می توان استرداد دادخواست فرجامی را استنباط کرد. مفاد این ماده می گوید اگر کسی که فرجام خواهی می کند دادخواست خود را استرداد کند یا دادخواست او رد شود، حق درخواست فرجام تبعی از وی ساقط خواهد شد و بلااثر می شود.

نرم افزار دعاوی حقوقی اندیشه پرداز به شما این امکان را می دهد که همه مستندات پرونده های حقوقی خود را در سیستم ثبت و در صورت لزوم ویرایش کنید. ثبت و ویرایش احضاریه، شکواییه، تجدید نظر، لوایح، اسناد، گزارشات و استعلامات، نامه ها و مکاتبات پرونده با این نرم افزار امکان پذیر است. مشخصات وکلا و مشاوران حقوقی به همراه طرف مقابل پرونده تعریف می کند. می توانید به ثبت مکالمات حقوقی (استعلام) مبنی بر وضعیت پرونده بپردازید. با نرم افزار دعاوی حقوقی می توانید به مدیریت دعاوی حقوقی و مدیریت املاک بپردازید.

برای درخواست دموی رایگان آنلاین و حضوری نرم افزار دعاوی حقوقی کافیست فرم درخواست دمو را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

۴.۶/۵ - (۵ امتیاز)
۸ دیدگاه
  • مژگان نخعی
    پاسخ
    ارسال شده در۲:۴۲ ق٫ظ,۱۱ اسفند ۱۴۰۱

    ممنون میشم یه نفر بهم بگه تو سامانه چطور و به کدوم آدرس استرداد دادخواست رو انجام بدم؟

    • ادمین
      پاسخ
      ارسال شده در۹:۱۴ ق٫ظ,۱۱ اسفند ۱۴۰۱

      با سلام و عرض خسته نباشید در این رابطه با واحد پشتیبانی تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را یاری بفرمایند.

  • imani
    پاسخ
    ارسال شده در۴:۱۴ ب٫ظ,۱۴ فروردین ۱۴۰۲

    سلام ایا در دعوی حقوقی که ورود شخص ثالث هم داره میتوان دعوی را استرداد نمود

  • احمد الوندی
    پاسخ
    ارسال شده در۱۱:۰۱ ب٫ظ,۲۵ خرداد ۱۴۰۲

    خواهان دو مرتبه دادخواست خود را طبق بند الف ماده ۱۰۷آئین دادرسی کیفری مسترد نموده مجددا میتواند طرح دادخواست ارائه نماید

  • ارسلان نامدار
    پاسخ
    ارسال شده در۳:۱۳ ب٫ظ,۲۸ آبان ۱۴۰۲

    بله بسته به این داره که ورود ثالث در مرحله بدوی باشه یا تجدید نظر که در مرحله بدوی مهلت مانند بدوی و در مرحله تجدید نظر مهلت تا پایان بیست روز مهلت تجدید نظر می‌باشد

  • فرهاد بزرگ
    پاسخ
    ارسال شده در۶:۴۷ ب٫ظ,۲۹ آبان ۱۴۰۲

    با سلام
    در سامانه ستاد ایران در قسمت خرید جزئی برای انجام کاری شرکت کردم، از میان شرکت کنندگان بهترین قیمت را دادم و به عنوان برنده معرفی شدم.
    طی چند مرحله از سوی سازمان متقاضی، اموری را به انجام رساندم و مبلغی نیز تحت عنوان هزینه پرداخت کردم تا اینکه جهت انجام کار مربوطه به واحد معرفی شدم، حالا اون واحد میگه نیاز به انجام کار توسط بخش خصوصی نداریم و خودمون انجام میدیم.
    تکلیف من چیه و چطور میتونم پیگیری کنم و به حق و حقوق ام برسم

  • ناصر
    پاسخ
    ارسال شده در۲:۴۶ ق٫ظ,۱۲ خرداد ۱۴۰۳

    سلام.دو بار ابلاغیه جلسه دادگاه برایم امده بودش خواهان که بنده باشم سر وقت جلسه برای ابطال وکالتنامه بلاعزل جعلی و مجعول شرکت کردم دادگاه هر دوبارغیبت خواهان ثبت کرده در صورتی که خونده غیبت داشته (یک رد دفتری نقص پرونده فرستادند و یکی رای صادر کردند)دو تا قبلا صادر کردند ودرثنا نیامده و بدون لایحه فرستادندتجدید نظر استان حالا جلسه بدوی داشتیم قاضی میگوید جلسه قبل شما مسترد کردید در صورتی که هردو جلسه خوانده غیبت داشتند و جلسه تشکیل نشده ودفتر دادگاه عدم ابلاغ دفتر دادگاه برای دفتر اسناد صادر نکردند وبرای منابع طبیعی ابلاغ صادر نکردند.۲. عدم ابلاغ شرکت نفت ذینفع طرع صادر نشده و استعلام ثبت نشده با قدرت خودش میخود مسترد کند.ممنون

  • داریوش
    پاسخ
    ارسال شده در۴:۲۰ ق٫ظ,۲۰ شهریور ۱۴۰۳

    من دادخواست الزام تنظیم سندخودرودردادگاه داده ام چرادادگاه بجای رسیدگی به دادخواست اظهارنموده که خواهان دادخواست خودرامستردنموده درصورتی که بنده چنین درخواستی نداده ام

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت