سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

۶ بند کلیدی در قراردادهای تجاری که باید به آنها توجه کنید

بندهای مهم در قراردادهای تجاری

۶ بند کلیدی در قراردادهای تجاری که باید به آنها توجه کنید

کسب و کارها با استفاده از قراردادهای مالی با منابع و تامین کنندگانشان وارد شراکت می شوند، مشتری های جدید پیدا می کنند یا کارمندان جدید استخدام می کنند. اما در قراردادهای مالی چه می گذرد؟ در این مقاله بندها و عبارات مهم در قراردادهای تجاری که باید در نوشتن قراردادهای خود در نظر داشته باشید می پردازیم.

قرارداد مالی چیست؟

به ساده ترین بیان قرارداد مالی، توافق نامه الزام آور قانونی بین دو طرف یا بیشتر از دو طرف است. اغلب اوقات قراردادهای مالی به شکل اسناد کتبی ثبت می شوند، اما در شرایط خاصی می توانند بشکل شفاهی هم باشند. در قرارداد تجاری به تفصیل گفته می شود که طرف های قرارداد موظف به انجام چه کارهایی هستند تا قرارداد معتبر باقی بماند و در صورت عدم رعایت مفاد و شرایط قرارداد چه عواقبی در انتظار طرفین قرارداد خواهد بود.

۶ بند کلیدی در قراردادهای تجاری

قراردادها تقریبا در هر نوع صنعتی بکار برده می شوند و اغلب آنها دارای بندهایی هستند که برای همه این صنایع قابل اجرا شدن است. در واقع، چند بند مشخص در هر قراردادی که نوشته می شود آورده می شوند. بخصوص در قراردادهای مالی مفاد و بندهای استانداردی استفاده می شود. به مهمترین بندها و عبارات مهم در قراردادهای تجاری می پردازیم.

محرمانگی

وقتی دو شرکت یا بیشتر وارد یک قرارداد می شوند، شکی نیست که مقدار قابل توجهی از اطلاعات رد و بدل می کنند تا بتوانند به تعهدات قراردادی خود عمل کنند. با توجه به نیاز به ارائه اطلاعات مهم در مورد شیوه های تجاری و قرادادی دو طرف، ضروری است که قرارداد حاوی یک بند محرمانگی قوی باشد. این بند هر دو طرف قرارداد را از افشای هر نوع اطلاعات قراردادی در طول معامله منع می کند. مخصوصا در قراردادهایی که بحث مالکیت معنوی پیش می آید این بند اهمیت ویژه ای دارد.

فورس ماژور

بند فورس ماژور باید در همه قراردادهای مالی آورده شود، زیرا می تواند طرفین را از شرایطی که خارج از کنترل هر کسی است محافظت کند. برای مثال در صورت بروز حوادثی مانند زلزله یا طوفان، برنامه ارسال ممکن است به شکل اجتناب ناپذیری دچار اختلال شود. به طور کل، معنای فورس ماژور خیلی گسترده است و در قراردادهای بین المللی گاهی شامل اتفاقاتی مثل حملات تروریستی هم می شود.

شرایط فسخ

در تجارت و کسب و کار، همه چیز طبق برنامه ریزی پیش نمی رود، بنابراین طرفین باید بتوانند در صورت ضرورت موقعیت را ترک کنند. در قراردادها، ترک قرارداد اغلب شامل آوردن بند شرایط فسخ می شود. در این قسمت از قرارداد باید به وضوح و روشنی شرایطی که تحت آن یکی از طرفین قرارداد یا هر دو طرف می توانند قرارداد را بدون توجه به زمان باقی مانده از توافق، فسخ کنند توضیح داده شود. برای مثال، اگر یکی از طرفین توسط نهاد دیگری خریداری شود، طرف دیگر قرارداد ممکن است حق فسخ قرارداد را برای خود محفوظ نگه دارد. شرایط فسخ یکی از مهمترین بندهای مهم در قراردادهای تجاری است که گنجاندن آن در قرارداد بسیار مهم است.

صلاحیت قضایی

این بند از قرارداد بیشتر در قراردادهای بین المللی مهم است، وقتی که طرفین قرارداد در بیش از یک کشور هستند و روشن نیست که قانون کدام کشور بر قرارداد حاکم خواهد بود. در این نوع قراردادهای مالی باید مشخص شود که کدام کشور صلاحیت قضایی رسیدگی قانونی به قرارداد را دارد، تا کاملاً مشخص باشد که کدام قوانین قابل اجرا هستند.

حل اختلاف

حتی قراردادهایی که به بهترین شکل ممکن نوشته شدند نیز مستعد بوجود آمدن اختلاف هستند. در نتیجه، شفاف سازی برنامه های طرفین برای حل اختلاف در صورت بروز مشکل از اهمیت بالایی برخوردار است. در بسیاری از قراردادها معمول است که شرکت ها شرط داوری را لحاظ کنند، که طرفین را ملزم می کند بجای جستجوی راه حل از طریق دعوی، به داوری تسلیم شوند. این کار به طور کل راه سریعتر و ارزانتری از برای حل مشکلات مربوط به قرارداد است، اگر چه برخی از قراردادها هنوز امکان توسل به قانونی سنتی را دارند.

خسارت ها

با توجه به تعدد نقض قراداد و سعی در بازدارندگی نتایج نقص قرارداد، استفاده از بندهای مشخص مربوط به جبران خسارت در قرارداد به روش استانداردی تبدیل شده است. به طور کلی، بندهای خسارت نقدی شامل از موارد پیش تعیین شده می شود که در صورت عدم اجرای تعهد به بدهکاری طرف متخلف منجر خواهد شد. البته، بسته به ماهیت و تأثیر نقض، دادگاه ممکن است انواع دیگری از خسارت را بیش از این مبلغ تعیین کند.

مدیریت کارآمد قراردادهای مالی

مدیریت کارآمد قراردادهای مالی نیاز به تخصص و ابزار دارد. در صورتی که قراردادهای شما به خوبی مدیریت نشوند، هزینه ها هدر می روند، هماهنگی بین کارمندان کم می شود و امکان زیان و خسارت از قراردادها و پروژه ها بیشتر است. در زیر به هفت مرحله کلیدی از مدیریت قرارداد که فرایند مدیریت قرارداد را بسیار آسان و ساختارمند می کند، اشاره می کنیم.

۱- برنامه ریزی شروع فرایند قرارداد
همانطور که از اسم آن مشخص است، در این مرحله به برنامه ریزی فرایندها برای هر توافق نامه، مشخص کردن نقش و مسئولیت ها و تخصیص منابع می پردازیم تا از نظارت دقیق بر قراردادها و تعهد به مفاد قرارداد اطمینان حاصل کنیم.

۲- استفاده از ابزارهای مدیریت قرارداد
در مرحله بکارگیری شما این فرایند را به عرصه عمل می گذارید و اطمینان پیدا می کنید که همه ابزارهای لازم برای مدیریت قراردادها از جمله نرم افزار مدیریت قرارداد را در اختیار دارید.

۳- بازبینی قبل از قرارداد
در مرحله قبل از قرارداد، قرارداد جدید با دقت نوشته ، بازبینی و امضا می شود. اطمینان حاصل کنید که هر قرارداد شامل همه مفاد و شرایط می شود (از جمله بندهای بالا) تا اینکه طرفین قرارداد خیالشان راحت شود که توافق به وضوح آنچه از آنها انتظار می رود را بیان می کند.

۴- تحویل قرارداد به کارمندان سازما
از آنجاییکه افرادی که قرارداد را نوشته و روی آن مذاکره کردند، لزوما همان افرادی نیستند که روی یک توافقنامه فعال نظارت می کنند، اکنون زمان آن است که مطمئن شوید که مدیریت قرارداد سریع است و تمام نقاط عطف، تعهدات و سایر جزئیات قرارداد را متوجه شود.

۵- طول مدت قرارداد
مرحله قرارداد مدت زمانی است که قرارداد فعال است و طرفین درگیر برای ارائه خدمات طبق شرایط توافق شده تلاش می کنند.

۶- ارزیابی قرارداد قبل از تجدید
قبل از آنکه تصمیماتی در مورد آینده یک شرکت گرفته شود، ( چه یک قرارداد لغو شود، روی آن مذاکره شود، یا تجدید شود) توافق نامه ها باید ارزیابی شده و مشخص شود که تاثیر آن روی کسب و کار چگونه است. مرحله قبل از تجدید وقتی است که ارزیابی انجام می شود، بنابراین سهام داران به اطلاعات مورد نیاز در مورد تصمیم گیری های بعدی دسترسی دارند.

۷- مرحله تعیین فرایند بعد قرارداد

مرحله بعد از قرارداد یا بسته شدن پرونده قرارداد، زمان جمله بندی همه آیتم های قرارداد است. تا در قراردادهای آینده روند مدیریت قرارداد را بهبود ببخشید.

نتیجه گیری

صرف نظر از اندازه کسب و کار شما یا صنعتی که در آن فعالیت می کند، ضروری است که قراردادهای تجاری شما قبل از امضا و به طور منظم به دقت تنظیم و بررسی شوند. برای کمک به شروع فرآیند خود برای مدیریت قراردادهای تجاری، می توانید دموی نرم افزار مدیریت قراردادهای اندیشه را بصورت رایگان آنلاین و حضوری دریافت کنید. برای درخواست دمو کافیست فرم آن را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
بدون دیدگاه

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت