تعریف مودیان مالیاتی و وظایف آنها
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpp_fix_the_time' not found or invalid function name in /home/h167835/domains/andishehpardaz.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
مودیان مالیاتی کسانی هستند که طبق قوانین و مقررات موظف به پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی می باشند. به عبارت دیگر هر فردی که به دلیل فعالیت های شغلی یا معاملات تجاری انجام شده خود به دولت بدهکار است، مودی مالیاتی گفته می شود. مودیان مالیاتی موظف هستند اطلاعات و اسناد درخواستی سازمان امور مالیاتی را تکمیل کرده و در زمان تعیین شده برای این سازمان ارسال کنند و میزان مالیات مشخص شده را پرداخت نمایند.
مشمولین مالیات
افراد و گروه های مشمول مالیات
• کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی.
• اشخاص حقیقی ایرانی مقیم ایران که در داخل یا خارج از کشور کسب درآمد دارند.
• اشخاص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران دارند.
• هر شخص حقوقی ایرانی باید درآمدهایی که در ایران یا خارج کسب می کنند.
• اشخاص غیر ایرانی حقیقی یا حقوقی نسبت به درآمدهایی که در ایران کسب می کنند.
شرکت های معاف از مالیات
• وزارتخانه ها
• موسسات دولتی
• شهرداری ها
• دستگاه ها
• ادارات
وظایف مودیان مالیاتی
در فصل پنجم باب چهارم قانون مالیات های مستقیم در مواد ۱۷۷ تا ۱۸۱ سازمان امور مالیاتی کشور وظایف مودیان مالیاتی را به شرح زیر بیان کرده است:
۱- مودیان مالیاتی بایستی اظهارنامه های موضوع قانون مالیاتی های مستقیم را که مکلف به تسلیم آن در موعد مقرر (اشخاص حقوقی به مدت چهار ماه پس ازپایان سال مالی و اشخاص حقیقی به مدت سه ماه پس ازپایان سال شمسی یا همان پایان خرداد ماه) هستند به تفکیک و با اخذ کد رهگیری از طریق نرم افزار الکترونیکی اظهارنامه تسلیم نمایند.
۲- در صورتی که مودی چندین محل سکونت داشته باشد موظف است یکی از آنها را به عنوان محل سکونت اصلی به اداره امور مالیاتی معرفی کند در غیر اینصورت خود اداره امورمالیاتی می تواند هر کدام از محل های سکونت مودی را بعنوان محل اصلی سکونت تلقی کند.
۳- مودیان مالیاتی موظفند دفاتر، اسناد و مدارک و سوابق مالی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم را جهت رسیدگی در اختیار ماموران مالیاتی وهیات های بازرسی قرار دهند در غیر اینصورت مشمول مجازات و از معافیت های مالیاتی منابع مختلف درآمدی سال مورد رسیدگی محروم می شوند.
با استفاده از نرم افزار مدیریت امور قراردادها می توانیدفرم صورت وضعیت را به صورت الکترونیک پر کرده و با زدن بر روی دکمه ارسال به سامانه مودیان مالیاتی کد مربوطه را از آن دریافت کنید.
برای دریافت دموی رایگان حضوری یا آنلاین نرم افزار امور قراردادها کافیست فرم درخواست دمو را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت برای هماهنگی جلسه دمو با شما تماس بگیرند.
بدون دیدگاه