سال ها خدمت در زمینه تولید سامانه های تحت وب و اپلیکیشن های موبایل باعث شده است تا تیم اندیشه پرداز یکی از قوی ترین و تخصصی ترین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات محسوب شود. اطمینان مشتریان بزرگ در سطح کشور افتخار این مجموعه بوده و جهت حفظ این سرمایه ارزشمند هر روز در تلاش برای بهبود خدمات و کیفیت محصولات می باشیم.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان صدوقی، پلاک 47، ساختمان اندیشه پرداز

تلفن: 66946022 (021)

ایمیل: info@andishehpardaz.ir

تعریف الحاقیه، متمم و اصلاحیه قرارداد

الحاقیه، اصلاحیه و متمم قرارداد

تعریف الحاقیه، متمم و اصلاحیه قرارداد

در مواردی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله نقص متن قرارداد از ابتدای زمان ثبت پیمان و یا پیش بینی از حاصل نشدن نتیجه مورد نظر با ادامه فعالیت بر اساس شرایط مندرج در متن قرارداد و یا نیاز به اضافه یا کم کردن متن یا کلمه ای به اقتضای  زمان و … متن قرارداد نیاز به تغییرات داشته باشد.

با توجه با اینکه برمبنای قانون امکان تغییر در متن اصلی قرارداد وجود نخواهد داشت در این شرایط مبحث الحاقیه، متمم و اصلاحیه قرارداد مطرح خواهد شد که در ادامه به توضیحات آن خواهیم پرداخت.

الحاقیه قرارداد

در مواردی ممکن است بنا به ضرورت بخش هایی به متن حقوقی اصلی اضافه یا کسر شود و در آخر به صورت الحاقیه به قرارداد متصل شود یا بندی است که در زمان عقد قرارداد نسبت به آن توافق شده و طرفین پیمان، اجرای آن را مشروط به شرایطی نموده اند که ممکن است حادث شده یا کارفرما تمایل به انجام آن داشته باشد.

اگر این توافقات قبلاً در قرارداد قید شده باشد صرفاً کارفرما/دستگاه نظارت تمایل و رأی خود را نسبت به اجرای شرایط جدید وفق مصوبات اعلام و تغییرات لازمه را برای شفافیت موضوع به پیمانکار ابلاغ خواهد نمود. اما اگر تغییرات در راستای اهداف قرارداد بوده لیکن تعهدات پیمانکار را دچار تغییر نماید، حتماً باید برای اجتناب از مشکلات حقوقی و مالی در آینده، به روش مقتضی تأییدیه پیمانکار را نیز اخذ نمود.

ذکر این نکته الزامی است که الحاقیه می بایست همسو با مفاد متن اصلی قرارداد و تکمیل کننده آن باشد و نباید متن قرارداد را به طور اساسی تغییر دهد و یا منجر به ابطال آن گردد.

همچنین بازنگری در هر قراردادی ممکن است بنا به ضرورت و تشخیص طرفین منجر به ایجاد الحاقیه در قرارداد گردد که این الحاقیه همچون متن اصلی قرارداد لازم الاجرا می باشد و نباید نادیده گرفته شود و همانند قرارداد تمامی مراحل نظیر تعیین بودجه، گرفتن تاییدیه از مدیرعامل و … می بایست انجام شود.

الحاقیه شرایط جدیدی یا تغییری است که در یکی از شرایط سه گانه قرارداد حاصل می شود و در سه قابل الحاقیه موضوعُ الحاقیه مدتُ والحاقیه مبلغ است.

  • الحاقیه مدت: ممکن است مدت زمان قراردادی به پایان رسیده باشد طرفین قرارداد توافق می نمایند که مدت قرارداد برمدتی معین ادامه یابد در اینجا یک سن الحاقیه منضم سند اصلی می شود که این سند تنها در بر دارنده طرفین موضوع مدت ومبلغ ومعرفی نسخه است
  • الحاقیه موضوع: درحالتی که موضوع توسعه پیدا می کند این افزایش نیز مانند بالا عمل می شود
  • الحاقیه مبلغ: درحالتی که مبلغ قرارداد افزایش می یابد موضوعیت دارد.

متمم قرارداد

چنانچه طرفین قرارداد تغییری نکند و در شرایطی نیاز به اضافه کردن موضوع، مبلغ و مدت جدیدی به قرارداد باشد از اتصال متمم به قرارداد استفاده خواهد شد.

در واقع متمم پیمان از حیث ماهیت همانند الحاقیه می باشد اما وزن و اهمیت آن به حدی است که در صورت عدم‌تنظیم و توافق بر آن، قرارداد به نتایج اشاره شده در موضوع قرارداد نرسیده و عملاً قرارداد خاتمه نخواهد یافت.

در متمم قطعاً حجم تعهدات طرفین قرارداد تغییر کرده و حتماً باید برای اجتناب از مشکلات آتی، تأییدیه طرفین پیمان را اخذ و کلیه مستندات لازم که لزوم تنظیم متمم را دلالت دارند را تکمیل نمود.

اصلاحیه قرارداد

اصلاحیه به معنی ایجاد تغییرات در بخشی از متن قرارداد می باشد. در واقع چنانچه یکی از طرفین قرارداد مشکلی در متن اصلی قرارداد مشاهده نماید می تواند طی نامه ای آن را به طرف دیگر قرارداد اطلاع دهد و شکل صحیح آن را تصریح نماید.

ذکر این نکته الزامی است که در تهیه اصلاحیه نیازی به ایجاد توافقات اولیه نیست و صرفا استناد به مستندات اولیه که نشان دهنده ی اشتباه رخ داده باشد کفایت خواهد کرد.

چنانچه طرف گوشزد کننده پاسخ کتبی در رد اصلاحیه از جانب طرف دیگر قرارداد دریافت ننماید به معنای پذیرش اصلاحیه بوده و به این ترتیب هر دو طرف با اتصال اصلاحیه به قرارداد سعی در رفع اشکال موجود خواهند کرد.

شایان ذکر است که طرف گوشزد کننده می تواند در صورت لزوم درخواست پاسخ کتبی مبنی بر پذیرش اصلاحیه از جانب طرف مقابل قرارداد نموده و یا در ابتدا طرفین نسبت به تأیید و تصویب آن اقدام نمایند.

در نرم افزار مدیریت قراردادها ی درگاه امکان رسیدگی و مدیریت کلیه امور ثبت قرارداد وجود دارد. قابلیت تعریف انواع الحاقیه و متمم قرارداد از جمله الحاقیه های زمانی، مبلغی و تعهدات تنها یکی از ویژگی های نرم افزار امور قراردادهای سامانه درگاه می باشد.

مشاهده کلیه امکانات نرم افزار مدیریت قراردادها ی درگاه

۴.۷/۵ - (۱۱ امتیاز)
۱۵ دیدگاه
  • ارسال شده در۷:۰۵ ب٫ظ,۶ فروردین ۱۳۹۹

    سلام. خیلی نکات خوبی بود. ممنون از شما

  • امیر صابری
    پاسخ
    ارسال شده در۲:۳۶ ب٫ظ,۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹

    سلام چطور می شه متمم های اضافه شده در یک قرارداد رو حذف کرد؟

  • نوا.ک
    پاسخ
    ارسال شده در۲:۱۸ ب٫ظ,۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

    با سلام و عرض ادب. با استناد به کدام ماده قانونی امکان تهیه و الصاق متمم، الحاقیه و اصلاحیه به قراردادها وجود دارد؟آیا بخش خاصی از قراردادها مشمول این تغییرات و اصلاحات میشوند یا همه قراردادها؟
    در قراردادهای پیمانکاری طبق شرایط عمومی پیمان پیوست بخشنامه ۸۴۲ مجوزی بر انجام این کار وجود ندارد.

  • محمد تهرانی
    پاسخ
    ارسال شده در۲:۱۰ ق٫ظ,۸ مرداد ۱۳۹۹

    سلام بنده پیمانکار هستم یه سوال دارم ایا متمم قرارداد که باعث افزایش مبلغ اولیه پیمان بشود اون افزایش مبلغ متتم جزو افزایش ۲۵درصد میباشد یا خیر ؟ یعنی میشه اون افزایش میلع رو جزو افزایش ۲۵ درصد مبلغ اولیه پیمان محاسبه کرد ؟

  • احمد رعنابی
    پاسخ
    ارسال شده در۹:۱۱ ب٫ظ,۱۲ آذر ۱۳۹۹

    سلام وعرض ارادت تشکر از زحماتتون?اگر در قراداداولیه شرایط فسخ را عدم پرداخت ۴سسط اغلام کنیم ولی در متمم برای عدم پرداخت جریمه تعین کنم ایا کار فرما باز هم میتواند به قرار داد استناد کند وعدم پرداختد۴قسط را بهانه فسخ قرار دهد وبه متمم که بعداز قرارداد توافق جریمه شده عمل نکند تقاضای فسخ کند تشکر??

  • امین علیزاده
    پاسخ
    ارسال شده در۹:۴۲ ق٫ظ,۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

    خیلی عالی

  • رضا
    پاسخ
    ارسال شده در۹:۳۳ ق٫ظ,۱۵ آبان ۱۴۰۱

    الحاقیه قرارداد شامل پیش پرداخت نیز میشود؟؟؟؟

  • اردشیر کریمی
    پاسخ
    ارسال شده در۹:۴۴ ق٫ظ,۲۸ آبان ۱۴۰۱

    سلام
    آیا برای صدور الحاقیه مدت فقط می توان به اندازه ۲۵ درصد مدت قرارداد، مدت زمان را افزایش داد یا بیشتر هم می توان افزایش داد؟

  • بهار مرادی
    پاسخ
    ارسال شده در۹:۰۵ ق٫ظ,۴ دی ۱۴۰۲

    با عرض سلام
    بنده برای کارگاه خود قراداد اجاره تنظیم کردم و انجام شد الان مدت ۱۰ ماه از قرارداد اجاره میگذرد و موجر چون راضی به پرداخت مالیات اجاره نیست تصمیم به تغییر اجاره به رهن را دارد .ایا میتوان اصلاحیه نوشت و به قرارداد اصلی وصل کرد و اجاره را برای ده ماه گذشته به رهن تبدیل کرد؟

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت